70 Jarig bestaan Kromhout Accountants & Belastingadviseurs

 

“Leer breed te denken!”

LISSE – Op 1 maart 1951 startte Gerard Kromhout een accountantskantoor aan de Broekweg naast zijn baan als administrateur bij bloembollenveiling Hobaho. Zijn zonen Wim en Harry kwamen daarna in de zaak. Wim als accountant/belastingadviseur en Harry voor de verzekeringen. Begin jaren 90 zijn beiden vrij kort na elkaar overleden. Het verzekeringskantoor is indertijd overgenomen door Damen adviesbureau in Nieuw-Vennep. Het accountantskantoor is in Lisse verder voortgezet door Peter Kinkel, die ook ons logo, de helm van de Romeinse god Mercurius, had meegenomen van het voormalig kantoor van zijn vader dat in Nieuw-Vennep gevestigd was aan de Eugenie Prevenaireweg (het huidige “Adamas Inloophuis”). Na enige jaren is ons kantoor verhuisd van de Ruyterstraat in Lisse naar het huidige fraaie pand aan de Kanaalstraat 270e net links over Lisserbrug aan de Ringvaart.

Na enige tijd is ook Johan van Steijn (59) in 1997 toegetreden als vennoot. Tussendoor zijn er wat vennootwisselingen geweest maar sinds 2013 is Robin Bos (47) als vaste partner toegetreden. Robin is geboren in Afrika, groeide op in Purmerend, woonde in Delft en Haarlem: “Ik woon nu in Heemstede, heb in Nijenrode gestudeerd, ben aan de commerciële kant begonnen en overgestapt naar de financiële kant, en van “groot internationaal” naar “klein regionaal” overgestapt. Maar dit regionale zit mij als gegoten.”

Over de Romeinse god Mercurius is genoeg te vertellen. Mercurius werd in de oudheid geëerd met offers door kooplieden. Op deze wijze vertrouwden zij erop te worden beschermd tegen listen en bedrog van andere handelaren en aldus te zorgen voor goede deals en winst. Een betere keuze had ons kantoor niet kunnen worden gemaakt. Want ondernemers mogen daar bij ons op vertrouwen

Bij binnenkomst in het pand, wat makkelijk bereikbaar is voor zowel Bollenstreek als Haarlemmermeer, proef je de eigentijdse frisse uitstraling. Daar vertellen de huidige eigenaren, Johan en Robin, enthousiast over hun bedrijf dat nu na 70 jaar nog springlevend is, met (letterlijk) “kennis van zaken en oog voor de mens”. Kwaliteit en deskundigheid staan hoog in het vaandel. Veel ondernemers hebben daarmee de meerwaarde van Kromhout inmiddels weten te ervaren.

Ook samenwerking is daarbij belangrijk volgens Robin Bos: “Wij zijn altijd op zoek naar samenwerking met andere kantoren die niet alle expertise in huis hebben en aan wie wij, naast onze vele eigen relaties, ook echte kwaliteit kunnen bieden.” Voor een aantal kantoren in de regio verzorgen wij ook de salarisadministratie van hun klanten. Allemaal op basis van veel vertrouwen.

Wij zijn groot geworden door klein te blijven en denken graag buiten de geregelde paden. We zoeken echt de mooiste routes naar een onbezorgde toekomst voor onze relaties. Want dat wil uiteindelijk toch iedereen? Wij beschikken zelfs over een AFM-vergunning om wettelijke controles uit te voeren. Dat mogen niet veel kantoren tegenwoordig nog. Maar wij doen het met passie en gedrevenheid!

Het mooie van Kromhout is dat het niet ophoudt bij de jaarrekening en de belastingaangifte. Integendeel, daar begint het eigenlijk pas voor Kromhout. Er zijn binnen Kromhout namelijk drie gecertificeerde financiële planners (FFP) die je financiële toekomst helder in beeld kunnen brengen en de financiële bewustheid van ondernemers verder vergroten.

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u hier meer over weten?

Bel 0252 417 450

Mail accountants@kromhoutlisse.nl