Het gras blijft groen

Terugkijkend op dit jaar is er weer veel gebeurd. Het begon dit jaar in januari toen onze accountants weer naar de Verenigde Staten vertrokken voor de eerste controleopdrachten. We zaten daarbij ook nog in de afrondende fase van de zeer geslaagde restyling en verbouwing van ons pand. Wat hebben we daar afgelopen jaar veel lovende woorden van klanten en bezoekers over gekregen!

In de loop van dit jaar heeft niet alleen ons kantoor een metamorfose ondergaan. We hebben dit jaar ook afscheid genomen van een aantal collega’s met een grote staat van dienst voor ons kantoor en die jarenlang met hart voor de zaak hebben gewerkt. Zij waren toe aan een nieuwe uitdaging in een compleet andere sector of gingen met pensioen.

Gedurende het jaar zijn er hierdoor, onder andere, een aantal nieuwe collega’s bijgekomen. Ervaren deskundige mensen die nieuwe energie en verandering meebrengen. We konden ze vinden in een arbeidsmarkt waar goed personeel niet voor het oprapen ligt. Heel anders dan enige jaren geleden. Maar het is ons wonderwel gelukt om de juiste mensen te vinden die nu met veel enthousiasme aan het werk zijn bij ons. Versterking op onze fiscale afdeling is komend jaar nog wel wenselijk.

Warme zomer

In mei van dit jaar mijn nominatie voor financieel planner van het jaar binnen gehaald. En toen……, toen brak de lange hete zomer aan. Een geel verbrand gazon in de tuin. Het leek allemaal troosteloos. Maar zodra de eerste regen viel kwam het herstel, volledig en wel. Bijna niet te geloven.

Maar ook tijd voor ontspanning genomen en bijzondere momenten gekend. In het najaar een onvergetelijke (avontuurlijke) reis gemaakt naar Kenia. Die reiservaring heeft me ook duidelijk gemaakt hoe enorm goed we het hier in Nederland hebben. Dagelijks twee uur lopen naar je werk is daar heel normaal!

Druk, druk, druk

Na de vakantie mijn mailbox weer onder controle krijgen is dan een aardige uitdaging. En ondertussen blijven de klanten ons vinden met hun vragen en problemen. Klanten die hun bedrijf willen overdragen, een huis kopen, de hypotheek oversluiten, terminaal ziek zijn, een grote zakelijke investering doen of een bedrijf overnemen. Klanten die overlijden, scheiden, emigreren of terugkeren uit het buitenland. De vragen blijven breed en gevarieerd.

En dan ook nog elke vier weken deze column schrijven en de permanente educatie van de financieel planners en belastingadviseurs doorlopen met vele cursussen. Je raakt nóóit uitgeleerd en het houdt je scherp.

De oudejaarsvuurpijl

Als klap op de vuurpijl de nodige wijzigingen in onze belastingwetten. De afschaffing van de dividendbelasting heeft het uiteindelijk niet gehaald. Het was dus inderdaad de onemanshow van Mark Rutte. Ik had daarover al mijn voorgevoel geuit in een column eerder dit jaar.

Volgend jaar gaan we weer verder bouwen aan Kromhout met ons sterke team en de nieuwe medewerkers. Ik heb er zin in, het gras groeit weer lekker. Ik wens iedereen hele fijne dagen!

Bent u geïnteresseerd en wilt u hier meer over weten?

Bel of mail mij gerust en stel uw vraag.

Bel 0252 417 450 Mail js@kromhoutlisse.nl

Meer colums lezen? Klik hier…