Zwemmen in Bacardi Lemon

Dit jaar is tot op dit moment voor mij persoonlijk best heftig verlopen. Sinds het begin van dit jaar zijn er al een aantal naasten/klanten (soms onverwachts) overleden. Daarnaast een aantal mensen die ernstig ziek zijn geworden en waarvan de goede afloop nog niet zeker is. Gelukkig gaat het met een aantal van hen weer wat beter. Maar het zet je wel aan het denken.

Geniet ervan

Op een terras krijg je van de bediening vaak te horen: “geniet ervan”. Zelf heb ik daar altijd moeite mee. Het lijkt op deze wijze bijna een gebod dat je ervan móet genieten. “Eet smakelijk” komt bij mij dan altijd iets beter over. Maar dat terzijde.

Vakantie

Ervan genieten dacht ik wel tijdens mijn vakantie twee weken geleden. Dat heb ik ook zeker gedaan. Maar dan krijgen we op onze laatste vakantiedag te horen dat de echtgenote voor mijn voormalig compagnon is omgekomen bij een ernstig verkeersongeluk tijdens een toeristische autorit door België. Dan wordt je gelijk keihard geraakt. Het zet je ook direct aan het denken over de zin van het leven. Moet je daarom altijd proberen te genieten? Zoals ik in mijn vorige column al schreef: je wordt niet gelukkig van geld. Daar hoef je het dus niet voor te doen.

Aan het werk

Bij terugkomst op het werk direct aan de slag gegaan. De eerste dagen valt dat even tegen. De mailbox is behoorlijk volgelopen. De advisering daarna weer opgepakt van een ondernemer die ik begeleid in een financieel adviestraject. Vóór mijn vakantie nog met hem nog gesproken over zijn dure overlijdensrisicoverzekering. Die zou hij daarom gaan oversluiten bij een andere verzekeraar. De aanvraag voor de overlijdensrisicoverzekering was nog in behandeling maar gelukkig had deze klant zijn oude polis nog niet opgezegd. Want inmiddels had ik aan den lijve ondervonden dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten met fatale gevolgen. En als het zich voordoet dan is het natuurlijk héél vervelend voor de nabestaanden als dit risico, naast al het verdriet, ook nog tot financiële problemen leidt. Zeker bij ondernemers is het heel belangrijk dit soort risico’s (ziekte en overlijden) goed te analyseren en af te afdekken. Zij lopen met hun bedrijf al genoeg risico’s en hun bedrijf biedt ook geen garanties. Daar ben je als financieel adviseur altijd goed op gefocust. Want ook al word je niet gelukkig van geld, je hebt het wel nodig. En een gezonde financiële huishouding kan zeker bijdragen tot een onbezorgder, beter en gelukkiger leven.

Zwemmen

Zoveel mogelijk uit het leven halen geeft zin aan het leven. Een goed financieel plan geeft mensen de rust om juist daarop te focussen. Nee je hoeft niet te zwemmen in Bacardi Lemon, maar je moet wel de dag plukken. Er is altijd wel laaghangend fruit dat je zo kunt pakken. Je moet het wel zien hangen. En als adviseur word ik pas gelukkig van mijn werk als mijn klanten dit fruit eten met financiële rust en inzicht. Elke dag! Eet smakelijk!

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u hier meer over weten?

Bel of mail mij gerust en stel uw vraag.

Bel 0252 417 450

Mail js@kromhoutlisse.nl

Meer colums lezen? Klik hier…